Mijn summer essentials

summeressentials

Terwijl ik dit artikel typ, is het buiten regenachtig en bewolkt. Herfstgevoel? Check. Het Belgische weer kennende, kan het gelukkig heel snel keren (en laten we daar dus vooral vurig op hopen!). Hopelijk kan ik met deze blogpost het zomergevoel in jullie aanwakkeren. Dit zijn mijn summer essentials!

Jumpsuit

PicMonkey Collage4
Wellicht mijn favoriete kledingstuk ooit! De jumpsuit is comfortabel, vrouwelijk en sexy-without-trying. Ook de vele mogelijkheden met dit kledingstuk maken mij blij! Chique en gesofisticeerd met een lange jumpsuit en een hakje eronder, casual met een jeansjasje en een paar sneakers erbij. De korte variant, de playsuit, vind ik zowaar nog leuker! Ideaal voor een dagje strand of een festival. Het heeft iets schattigs en sexy tegelijkertijd. Het enige nadeel? Wanneer je een sanitaire stop moet inlassen. Ik hoef er vast geen tekeningetje bij te maken 🙂

Denim short

PicMonkey Collage3
Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst een rokje droeg in de zomer. Waarom zou ik ook? Een short is veel comfortabeler en minstens even vrouwelijk. Ik ben helemaal fan van de korte denim shortjes, al dan niet met strategisch geplaatste scheuren. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel makkelijk te stylen. Een los topje of T-shirtje erop, een paar sandalen of sneakers eronder en klaar! Alleen jammer dat ik niet gezegend ben met een diep gepigmenteerde huid (zoals mijn zusje), want geef toe: zo’n shortje komt toch altijd nog een tikje beter tot z’n recht rond een paar gebruinde benen!

Maxi-rok- of jurk

PicMonkey Collage5
We vallen van het ene uiterste in het andere. Wie niet houdt van ultrakorte shortjes, vindt misschien wel haar gading in deze trend. De maxi-rok reikt immers tot je enkels. Ik heb er even aan moeten wennen, maar nu ben ik helemaal overtuigd! Ik ben vooral fan van de zwierige maxi-rokken en –jurken in neonkleurtjes. Ik moet wel toegeven dat ik zelf nog geen exemplaar in de kast heb hangen, het is namelijk niet zo simpel om er eentje te vinden die geen halve meter te lang is voor mij (al kan de petite collectie van Asos hier wel soelaas bieden). Toch vind ik deze trend echt superleuk, voor mij is zo’n zwierige rok de ultieme belichaming van de zomer!

Skater skirt

PicMonkey Collage6
Heeft dit eigenlijk een naam in het Nederlands? De skater skirt is een soort plooirokje dat gewoonlijk (hoog) in de taille wordt gedragen en dus ook iets langer is dan de plooirokjes die je vroeger vaak zag. Je vindt ze vooral in snoep- en pastelkleurtjes! Heel meisjesachtig, en laat dat nu net zijn wat ik leuk vind. Ook de lederen variant vind ik erg mooi, bijvoorbeeld op een witte bloes of jeanshemdje. Iets stoerder en chiquer, maar minstens even girly!

Cat eye zonnebril

PicMonkey Collage2
Oké, ik ben dan wel een cat lady, maar ook los daarvan vind ik deze trend heel erg leuk. Dit soort zonnebrillen geeft een mooie vorm aan je gezicht. Het zorgt voor dat tikje meer uitstraling en elegantie. Ik moet ook altijd aan Audrey Hepburn denken bij het zien van deze brillen, I love it!

Arm candy

PicMonkey Collage
Arm candy of een arm party staat voor een overdaad aan ringen en armbandjes, meestal gecombineerd met een opvallend horloge. I love it! Zelf heb ik het er niet voor over om elke dag twintig armbandjes en vijftien ringen om te doen, maar het hééft wel iets vind ik. Ik word gewoon vrolijk van het zien van zoveel bling bling. Arm candy heeft een hoog zomergehalte en zorgt ook wel een beetje voor die je m’en fou-uitstraling.

Slippers/sandalen

PicMonkey Collage7
Hoera voor platte slippers en sandalen! Wie wil er in dat pufferige weer hoge hakken dragen? Juist, niemand. Ik ben dan ook helemaal te vinden voor kleurrijke, zomerse, met-pareltjes-bezette sandalen! Misschien vind je in de solden nog wel een leuk paar dat je zomeroutfits kan opfleuren?

Zomerse nagellakjes

PicMonkey Collage8
Laat die veilige nagellakkleurtjes nu maar even in de kast zitten en ga volop voor kleur! Ik ben helemaal weg van pastelkleurtjes en bijna-witte-nagellak. Maar ook neonkleurtjes zijn nu helemaal on trend. Eigenlijk kan ik helemaal niet kiezen. Wanneer ik mijn nagels heb gelakt, wil ik de volgende dag vaak alweer een andere kleur op. Wie toch liever op safe speelt (of als felle nagellak nu eenmaal niet kan of mag door je job), kan opteren voor een nudekleurtje. Nudetinten zijn sowieso een blijvertje!

 

Ik hoop dat ik je wat zomerse inspiratie heb kunnen geven! Wat zijn jouw favoriete zomeritems?

handtekening

 

Bron foto’s: We Heart It en Pinterest

 

3 gedachtes over “Mijn summer essentials

  1. Aaaaaah vooral die jumpsuit in die vrolijke kleurtjes vind ik zo onwijs leuk. Helaas kom ik ze nooit echt tegen in de winkels hier, want wil er echt graag eentje. Daarnaast heb ik sinds kort twee maxi skirts en die vind ik ook helemaal geweldig!

    • Ik heb hetzelfde probleem! De jumpsuits die hier in de winkels hangen vind ik maar saai, ik wil er in van die vrolijke kleurtjes! Het lijkt wel alsof die alleen online te vinden zijn 😦

Plaats een reactie